Onze piano hebben we te danken aan
Closeopera_dinsdag_buenos Woman of Buenos Aires

Op deze laatste avond nemen we u mee naar de tangobars van Buenos Aires. Een verleidelijke avond over vrouwen, over liefde, over passie, over afgunst, jaloezie en bedrog. Tango!

Closeopera_dinsdag_lustige Die Lustige Witwe

Een rijke, mooie weduwe wordt de speelbal van wellustige mannen die uit zijn op haar geld, maar Die Lustige Witwe is standvastig en uiteindelijk zal de liefde zegevieren. Een avond bubbelend als een glas champagne. Laat u meevoeren op een sentimentele wals, het feestgedruis in!

Closeopera_dinsdag_ladame La Dame aux Camélias

Met La Dame aux Camélias, brengen we het hartverscheurende verhaal van de courtisane Violetta Valéry en haar jammerlijke dood aan TBC. We brengen impressies uit La Traviata, maar we keren ook terug naar het oorspronkelijke verhaal van Alexandre Dumas. Dit alles wordt ondersteund door de wonderschone en gevoelige partituur van Verdi.

Closeopera_dinsdag_raus Raus mit den Männern

“Raus mit den Männern”
Cabaretliederen Parijs 1919 – Berlijn 1933

Duo Absinthes (Clarissa Worsdale en Motoko Harunari)

“Free Gin Tonic for people who come in drag!”

Het duo Cie Caberecites dat bestaat uit sopraan Clarissa Worsdale en pianiste Motoko Harunari brengen een opwindend programma over sterke, eigenzinnige vrouwen met liederen uit de decadente jaren ‘20. Met ‘Rauss mit den Männern” maken zij een frank statement.

Mannen en vrouwen die het aandurven om te komen in drag krijgen van ons een gratis Gin Tonic!

Closeopera_dinsdag_madbaddangerous Mad, Bad and Dangerous

Met Mad, Bad en Dangerous hebben we niemand minder dan topsopraan Elise Caluwaerts kunnen strikken. We zijn trots dat zij speciaal voor ons tijd heeft willen vrijmaken om op ons jaarlijks festival te komen zingen. Met het programma Mad, Bad and Dangerous brengt zij een samenvatting van alle gevaarlijke, slechte en waanzinnige vrouwen uit de operaliteratuur. Het wordt een onwaarschijnlijk intrigerende avond.

Closeopera_dinsdag_ladivina La Divina

Voor de tweede avond kruipt één van onze geliefde CloseOpera gezichten, Laura Gils, in de huid van de operazangeres der operazangeressen, Maria Callas, Dit wordt een avond als een Griekse tragedie. Aan de hand van aria’s, brieven en interviews word een beeld gecreëerd van deze ultieme godin van de zang, La Divina

Closeopera_ma_sphinges Liederavond: Les Sphinges

Liederavond: Les Sphinges

Met: Wouter Vande Ginste (piano), Laura Gils (sopraan), Bianca Van Puyvelde (sopraan), Dipika Singh (sopraan), Clarissa Worsdale (sopraan) Joëlle Charlier (mezzo), Lars Corijn (tenor) en Bruno De Canne (bariton)

Maandag 16 juli, 20u (deuren open om 19u)
Huset, Hoogstraat 49, Gent
12 euro (studenten betalen 6 euro)
Abonnement (7 dagen): 60 euro
Mini-abonnement (3 dagen): 30 euro
Info en reservatie: closeopera@telenet.be

Deze Gentse Feesten zetten wij de vrouw centraal als ultieme diva, ultieme ‘femme fatale’. De operaliteratuur is doorspekt met interessante vrouwelijke personages. Daarom dat het ook voor CloseOpera de uitgelezen kans is om deze vrouw centraal te zetten.

Traditioneel openen wij de Gentse Feesten met een Liederavond. Ook dit jaar is dat niet anders. Met Les Sphinges (vrouwelijke sfinxen) brengen wij liederen waarin de vrouw, als muze of als verteller, het woord voert. Het belooft weer een zinderende poëtische avond te worden. De perfecte opener voor onze versie van de Gentse Feesten.

Gf_poster GENTSE FEESTEN!!

GENTSE FEESTEN 2018
Les Femmes Fatales

Deze Gentse Feesten zetten wij de vrouw centraal als ultieme diva, ultieme ‘femme fatale’. De operaliteratuur is doorspekt met interessante vrouwelijke personages. Daarom dat het ook voor CloseOpera de uitgelezen kans is om deze vrouw centraal te zetten.

maandag 16 juli, 20u: Les Sphinges

dinsdag 17 juli, 20u: La Divina

woensdag 18 juli, 20u: Mad, Bad and Dangerous

donderdag 19 juli, 20u: Rauss mit den Männern

vrijdag 20 juli, 20u: La Dame aux Camélias

zaterdag 21 juli, 20u: Die Lustige Witwe

Zondag 22 juli, 20u: Women of Buenos Aires

Huset, Hoogstraat 49, 9000 Gent

20u, deuren open om 19u

12 euro (studenten betalen 6 euro)

Abonnement (7 dagen): 60 euro

Mini-abonnement (3 dagen): 30 euro

info en reservatie: closeopera@telenet.be

Zomersverlof18 Zomers Verlof

Huset sluit na de Gentse Feesten!
Terug open op maandag 13 augustus!